Време е Сухопътните войски да получат необходимото оборудване.  За голямо

...
Време е Сухопътните войски да получат необходимото оборудване.  За голямо
Коментари Харесай

Министър Стоянов: Проектът за Сухопътните войски изостана, вината е и моя

" Време е Сухопътните войски да получат нужното съоръжение.  За огромно мое страдание, планът за Сухопътни войски изостана. Няма по какъв начин да кажа, че различен е отговорен. Вината е и моя ", това каза  министърът на защитата Димитър Стоянов на тържественото заседание във връзка бойния празник на Сухопътните войски, извършено през днешния ден, 17 ноември, във Военната академия " Г. С. Раковски ", осведоми пресцентърът на Министерството.

" Първият съвещателен съвет, на който присъствах като основен секретар на президента през 2017 година, беше отдаден главно на Българската войска. Едно от решенията, които бяха взети, беше за това всички модернизационни планове да се движат синхронно – и за Военноморските сили, и за Военновъздушните сили, и за Сухопътните войски. За огромно мое страдание, планът за Сухопътни войски изостана. Няма по какъв начин да кажа, че различен е отговорен. Вината е и моя. Надявам се дружно да осъществяваме този план за Сухопътни войски “, акцентира министър Стоянов.



" Политическото и военното управление на защитата вършат всичко допустимо Сухопътните войски да бъдат оборудвани в цялостна степен ", сподели той пред присъстващите на тържественото заседание във връзка бойния празник на Сухопътните войски, което се организира през днешния ден, 17 ноември, във Военната академия " Г. С. Раковски ".

Необходимостта от незабавна рационализация на Българската войска и в частност на Сухопътните войски промени говоренето на политическото управление и на командния състав, които не произнесоха приветствените си публични слова, а сложиха в центъра на изявленията си казуса със забавените модернизационни планове.

" Срамно е Сухопътните войски да не бъдат оборудвани. Време е те да получат всичко належащо – освен осъвременени танкове, освен бронежилетки, а нова бойна машина на пехотата, нови гаубици и други Използвам случая, че тук е ръководителят на Комисията по защита, да прикани нашите политици най-сетне да помислят за Българската войска ", приключи министърът на защитата Димитър Стоянов.

Началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов акцентира, че водещи акценти за българските Въоръжени сили са подготвеност и повече качества. По отношение на модернизацията и главния план за придобиване на нова бойна машина той съобщи: " Процедурата беше спряна още през април – май 2021 година, заради обстоятелството, че получените предложения бяха с 30 - 40% повече от това, което беше решено по плана за капиталов разход ".

" Вярвам във вашия професионализъм, мотивация и отговорно отношение “, обърна се началникът на защитата към персоналния състав на Сухопътните войски.

" Все още съм сдържан оптимист и имам вяра, че последните дейности на политическото и военното управление на Министерството на защитата ще доведат до по този начин чаканото начало на рационализация на Сухопътните войски ", съобщи пред присъстващите командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.

" От 1885 година до момента в Сухопътните войски са се трансформирали доста неща – хора, техника, тактичност, конструкция. Едно нещо не се е трансформирало и това е духът на бойците, офицерите, сержантите, мъжете и дамите, които служат в Сухопътните войски. Ежедневно извършват отговорностите си с висок професионализъм и възприятие за дълг и отговорност. Това е повода Сухопътните войски да се показват чудесно на учения у нас и в чужбина, на задачи при оказване на помощ на популацията в сложни моменти ", уточни още генерал-майор Михаил Попов.

Министърът на защитата и началникът на защитата наградиха военнослужещи от Сухопътните войски по случай бойния им празник.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР